Autor slika teme: Igniel

Prijavi zloupotrebu

Vincansko Pismo

Objavi komentar

U 1509 - Vinčansko pismo. Vincansko pismo nazvano po kulturi koja je prvo otkrivena arheoloskim nalazima u Vinci iznedrila je do tada nepoznato pismo koje se smesta u period 5500 do 3300 godina pre nove ere.


Vincansko Pismo 1 Sachen

Ode pismo iz Srbije.

Vincansko pismo. Pa se sigurno to možete pitati i za znakove na keramici iz Vinče 5200-4500. Vinčansko pismo Radivoje Pešić Nučna studija u kojoj poznati paleolingvista i istoriograf Radivoje Pešic pomera granice nastanka prvog pisma na svetu ne samo prostorno sa Mesopotamije na Podunavlje već i vremenski na oko 2000 god. Protopismo Lepenskog vira 8000-6000 godina pre Hrista Vinčansko pismo 5300-3200 godina pre Hrista.

Dakle Feničani su primili pismo od naroda sa severa. Ako vidite nešto što liči na znakove a ne na šare možete se pitati da li su to samo pisani znakovi proto-pismo ili pismo. Čim sam preko radija čuo za noć muzeja odmah sam otišao na njhov sajt i ukucao Vinčansko pismo.

Skrivena istina o vinčanskom pismu. Postoje sporenja oko toga da li je to uopšte pismo ili samo. Tekst Vesne Pešić.

Винчанско писмо је само за писмене. Pešić je u svom delu Zavera poricanja načinio novu hronologiju pojave i razvoja pisma širom sveta koja bi trebalo da glasi. Винчанско писмо је само за писмене.

To pismo u potpunosti odgovara etrurskom a takođe i velikim delom što je već rečeno feničanskom pismu od kojeg potiču i ostala gore pomenuta. Nakon pauze u kojoj je otvorena prigodna izložba sa podacima o starini i varijetetnim primercima nađenih ostataka pismenosti neolitskog sistema simbola u Jugoistočnoj Evropi svoj referat je izneo dr Harald Harman iz. Postoji sada problem etrurskog naroda.

PRA PISMO IZ VINČE Šta je Vinčansko pismo i kakav uticaj ima na civilizaciju. Vinčansko pismo nije izolat. Na kraju Vinčansko pismo ima brojne poveznice sa današnja dva najvažnija pisma na ovim prostorima.

Egipatski arheolozi otkrili su drevnu grobnice trojice zubara nedaleko od najstarije piramide nadomak Kaira. Pojava ovih simbola i na okolinim lokalitetima govori da se još u neolitu dakle mnogo ranije nego što savremena istorija danas uči postoje artifakti ovog pisma. Postulira se pismo sa nekih 70 znakova mnogo pre proto sumerskog pisama.

Prema kolegi forumašu Ahil71 postoji i neka nedavno odbranjena revolucionarna doktorska disertacija na tu temu. Ono jasno ima odlike ostalih mediteranskih pisama kao što je Biblosko Feničansko Kretsko Etruščansko Zapadno Semitsko Palestinsko Starogrčko staro Feničansko i Brahmi. Vinčansko pismo nije izolat.

Upoređujući starost nalazišta drevnih pisama širom sveta prof. Nučna studija u kojoj poznati paleolingvista i istoriograf Radivoje Pešic pomera granice nastanka prvog pisma na svetu ne samo prostorno sa Mesopotamije na Podunavlje već i vremenski na oko 2000 god. Postoji oko 800 predmeta sa natpisama takozvanog vinčanskog pisma.

The modes of use and abuse of. Postoji oko 800 predmeta sa natpisama takozvanog vinčanskog pisma. Grobnice su pronađene zahvaljujući hapšenju pljačkaša koji su kopali na toj lokaciji.

Деценијама је био потпуно оспораван једно. Srpsko-engleskiStudija u kojoj prof. Mnogi izvori ovo pismo pripisuju Slovenima.

Imali smo temi gdje se raspravljalo o vinčanskoj arheološkoj kulturi ali nismo nijednu imali i samim vinčanskim simbolima koje mnogi nazivaju - opravdano ili ne - pismom. Vinčansko pismo je on smatra protopismo i kao regularno pismo istovremeno prema širini upotrebe pismo komunikacije. Noć muzeja 15 maj 2010.

Najnovija otkrića potvrđuju da su faraoni imali zubare. Ono jasno ima odlike ostalih mediteranskih pisama kao što je Biblosko Feničansko Kretsko Etruščansko Zapadno Semitsko Palestinsko Starogrčko staro Feničansko i Brahmi. Винчанско писмоАутор и водитељ.

Ljepo zvuce profesorove rjeci u usima srba ali kad se malo razmisli samo maloonda se zna da u doba Vince pismo se moglo zvati samo Vincansko pismoa srbi namecu svoje ime a u to vrjeme su bili negdje na prostorima Indo-Iranski prostora i kao losa skupina naroda plemeprotjerani su i tako dolaze na Balkan a jedan dio srba je. Po Herodotu taj narod je na Apeninsko poluostrvo. Izdanje je dopunjeno prevodima na engleski jezik.

The problematic term the Vinča script denotes a number of incised ornaments and signs on the surface of the pottery of the Vinča culture one of the most important cultures of the South Eastern European Neolithic. Радови професора Радивоја Пешића познати су и прихваћени у целом свету једино су занемарени у земљи чијој су слави неизмерно допринели Србији. Fonetska slogovna pisma 1 imaju relativno mali oko 30 broj znakova čije su značenje glasovi foneme 2 imitiraju određeni jezik.

Mediska kampanja o noći muzeja je uspešna. Radivoje Pešić autor 1760 din. Možda do sledeće godine neko iz muzeja pročita ovo pa nas sve iznenadi i izvadi ploče Vinčanskog pisma na vidalo dana - noći.

Rezultat možete videti ispod. Knjiga je otvorila nove dimenzije u izučavanju istorije i pismenosti. Postulira se pismo sa nekih 70 znakova mnogo pre proto sumerskog pisama.

Pojava ovih simbola i na okolinim lokalitetima govori da se još u neolitu dakle mnogo ranije nego što savremena istorija danas uči postoje artifakti ovog pisma. Одговор 1 у. Винчанско писмо познато још и као винчаница или србица је назив за низ симбола или слова нађених на.

Posle hapšenja kradljivaca arheolozi su odlučili da nastave da. Na kraju Vinčansko pismo ima brojne poveznice sa današnja dva najvažnija pisma na ovim prostorima. Професор Радивоје Пешић је један од најважнијих научника у области српске словенске и свеевропске прошлости.

Vinčansko pismo poznato je još i kao vinčanica ili srbica je naziv za niz simbola ili slova nađenih na preistorijskim nalazima u jugoistočnoj Evropi tačnije u Srbiji i Rumuniji. Dr Radivoje Pešić pomera granice nastanka prvog pisma na svetu ne samo prostorno sa Mesopotamije na Podunavlje već i vremenski na oko 2000 godina u dublju prošlost. Jun 2007 POSLE 20 godina od naučne potvrde da je prvo pismo civilizacije epohalno Vinčansko pismo koje je granice ljudske pismenosti pomerilo dve hiljade godina u dublju prošlost a kolevku pismenosti izmestilo iz Mesopotamije na naš deo Dunava - doživeće tužnu sudbinu.


Pin On Srbija Srbiјa Serbie Serbia


Radivoje Pesic Vincansko Pismo Ancient Letters Rune Symbols Book Aesthetic


Vincansko Pismo Cirilica Latinica Poredjenje Jpg 700 1044 Ancient Letters Serbia Alphabet


Vincanska Civilizacija Vinca Culture Caty Line Life Style Ancient Writing Ancient Alphabets Ancient Symbols


Related Posts

Objavi komentar